Menu

Airco check

Laat onderhoud door gerenommeerde bedrijven doen. Onder het kopje "Zoek een Service Center" kunt u ze vinden.

Airco check:
Minstens 1 x per jaar of elke 15.000 km

Hierbij worden de volgende controlepunten uitgevoerd:
- Werking controleren van het AC-systeem
- Druk en temperatuursverhoudingen controleren
- Uitblaastemperatuur in de auto
- Lekdichtheid van het systeem
- V-snaarspanning van de compressoraandrijving
- Uiterlijke conditie van de hoofdcomponenten (visuele controle)

Adviesprijs: GRATIS in combinatie met andere werkzaamheden
anders € 19.95 inclusief 21% btw
Bijvullen koudemiddel niet inbegrepen

NU GRATIS Aircocheck en gratis een leuke opblaasbare bekerhouder!!

Voorkom hoge reparatiekosten en laat uw airco tenminste één keer per jaar controleren en eens per twee jaar opnieuw vullen. Door een matig of slecht werkende airco kan de auto veel meer brandstof gaan gebruiken, immers met te weinig koelmiddel moet de aircocompressor veel meer werk verzetten, de noodzakelijke smering wordt onvoldoende of slecht en hierdoor ontstaat snel slijtage die vaak onomkeerbaar is en bovendien zorgt voor verstopping in cruciale delen van het systeem; Als u uw airco minimaal eens per jaar laat controleren, kunt u hoge kosten voorkomen.

Naast extra kosten kan ook de gezondheid bij een slecht werkende airco in het geding komen. Bacteriën, sporen en schimmels zetten zich sneller vast op de componenten van uw airco-installatie bij een slecht werkend systeem en zullen zich graag via de ventilatieroosters gaan nestelen in het interieur. Bij gevoelige personen kan dit allergische reacties veroorzaken – zoals niezen, hoesten en tranende ogen.

Wacht daarom niet met het onderhoud aan uw airco tot er geen of bijna geen koeling van het systeem meer is en wellicht onaangename geuren u op de risico’s voor uw gezondheid wijzen.

Een regelmatige desinfectie van de verdamper werkt preventief.Laat regelmatig de verdamper reinigen of desinfecteren. Niet alleen het vuil eruit halen, maar ook de voedingsbodem waarop micro-organismen kunnen leven op een dusdanige manier dat ze niet meer levensvatbaar zijn. Zo verdwijnen ook onaangename geuren.

Helemaal voorkomen dat de verdamper vervuilt kunnen we als eigenaar van de auto niet. Toch kan een beetje aandacht veel ergernis voorkomen, zie onder kopje Tips en Adviezen

© Internetbureau Vis.nl